Bio

Seamy License is een rockband met roots in het Meetjesland onder leiding van Chesney Vermeulen (24). Na het schrijven en het in brakke demo's opnemen van een aantal eigen nummers, was het tijd om op zoek te gaan naar enthousiaste muzikanten. Uiteindelijk kwam in maart 2017 een driekoppige band tot stand die inmiddels met hun 'old skool' hart doch hedendaagse ziel een bescheiden stukje bekendheid heeft verworven in het Meetjesland en een nog kleiner beetje in Zeeuws-Vlaanderen.

Seamy License speelde zich immers reeds in de kijker door in de voorronde van dé rock rally in Zeeuws-Vlaanderen Steenworp met de publieksprijs aan de haal te gaan en hierdoor een plaatsje in de finale te bemachtigen. In de nasleep hiervan kregen ze de kans om op verschillende grotere podia te spelen.

Seamy License wil dé soundtrack brengen van het Meetjesland anno 1967, maar dan 51 jaar later; een soort art rock maar met invloeden van psychedelica en garage-, surf- en retrorock, een soort idealisme maar met een flinke dosis zelfrelativering, een soort arrogantie maar met een veel grotere scheut boerenbescheidenheid, een soort flauwe humor maar met een scherpe, satirisch-absurdistische kant.


Foto's


Video's