Bio

Puberaal gestart in diverse bands, als drummer, als zanger en later professioneel ook als percussionist. In de jaren '80/‘90 zag ik in dat muziek maken ook een kwestie is van samenwerking. Eén van mijn eerste huzarenstukken was de uitgave van een "Gids voor Muzikanten, Artiesten en Spektakel", een enorm naslagwerk voor de muziek- en spektakelwereld in België, waarin je alle informatie die je nodig had als artiest kon terugvinden.
De laatste editie telde niet minder dan 16.000 contactadressen met informatie over muzikanten, bands, artiestenbureau's, uitgeverijen, opnamestudio’s, concertpodia, platenlabels, enz. Dit waardevol bestand werd jaarlijks herzien en later doorgegeven aan de uitgeverij Tijd Cultuur. Het was nog vóór de tijd van het internet en spijtig genoeg bestaat het naslagwerk niet meer.

Als ex-zeeman/muzikant heb ik in 1992 een oud schip gekocht met het idee er een varend podiumschip van te maken. Samen met mijn echtgenote Lieve hebben we het schip inderdaad getransformeerd tot een polyvalente concertzaal, een “cultuurschip” waarin we jarenlang concerten, workshops, dans- en relaxatie en percussielessen organiseerden. Ik produceerde aan boord ook mijn eerste muziek in wat toen wellicht de kleinste homestudio op de planeet was.
We woonden aan boord en hadden een vaste ligplaats in Oostende, maar rondreizen met het schip bleek uiteindelijk financieel niet realistisch.

Geïnspireerd door de relaxatie-ligconcerten die we aan boord organiseerden, hebben we in 2002 met steun van de Europese Commissie en Toerisme Vlaanderen een uniek project gestart dat we de naam “SeaSens” gaven. We creëerden voor SeaSens sessies met muziek, laserlicht, aromatherapie, elektronische massagezetels waarin tot 23 deelnemers een ontspannende reis konden maken, een intense beleving voor lichaam en geest. Ook hier speelde de - al dan niet eigen - muziek die we ervoor gebruikten, en een perfecte full-surround geluidsweergave, een zeer belangrijke rol.

Na 13 jaar SeaSens, we schrijven 2015, werden we verplicht de zaak te sluiten omdat de ligplaats voor het schip niet meer beschikbaar was en er in gans België geen alternatief gevonden werd. Om niet in een zwart gat te vallen, hebben we dan La Galeria gecreëerd. Met La Galeria trokken we ‘s winters als muzikaal duo naar de Canarische Eilanden, waar we ons voor onze songs lieten inspireren door de prachtige natuur.

Met de nieuwe website LA GALERIA MUSIC STORE – www.lagaleriamusicstore.com – hoop ik enerzijds mijn muziek wereldwijd beschikbaar te maken en het mag tevens een samenwerkingsproject voor muziekproducenten worden, want de wereld gaat meer en meer online en er is een stijgende vraag naar unieke muziekcreaties voor diverse doeleinden.


Video's