Bio

West-Vlaanderen is de uitvalsbasis van dit viertal dat rock combineert met een scheut absurdisme. Stichters gitarist Wim Wallays en drummer Steven Duyck puberden met o.a. Barkmarket en Jon Spencer Blues Explosion. In 2016 kwam Rino Feys het duo versterken met zijn West-Vlaams voor gevorderden. Begin 2017 stelden ze hun debuut 'Reuve' voor, verschillende optredens volgden. Zo stonden ze ook op de Night Of The Ugly Papas. 2018 bivakkeerde het trio vooral in het repetitielokaal wat begin 19 resulteerde in nieuwe opnames, o.a. in de 4ad in Diksmuide. Ondertussen stelden ze samen met Bluelink 'Altijd Ergens Oorlog' voor, muziektheater waarvan de eerste voorstelling doorging op zaterdag 9 november in het Cultureel Centrum van Wervik, en waarbij er ook dansers en acteurs op het podium stonden. In 2019 tenslotte, sloot ook bassist Tom Denolf zich aan, in een vorig leven drummer bij The Idiots.

Momenteel experimenteren ze met nieuwe nummers, en plannen in het voorjaar van 2020 nieuwe opnames. Het lijkt alsof de puzzel nu pas op zijn plaats valt. Het knalt en knettert als nooit voorheen.


Luc Dufourmont over ‘Pilln’ uit ‘Reuve’: "Turf opent met een baffe in jon muile. De Pilln die ze nemen zijn het bewijs dat Rino niet alleen fysiek een broeder van Capt Beefheart is maar ook zijn Vlaamstalige versie. Pilln is dan ook mijn lievelingsnummer van dit bijwijlen sombere schurftige Turf debuut."

Snoozecontrol: "Het is wonderbaarlijk om te zien hoe Turf de negativiteit en rauwheid van trauma’s tot een kunst weet te verheffen. Niemand komt hier hetzelfde uit!"

Gigview: "'Reuve' is dus vooral zo een plaat, die je niet moet beluisteren met het gehoor alleen. Vooral je hart compleet ervoor open zetten en bij voorkeur liefhebber zijn van grensverleggende experimentele muziek is de voorwaarde om dit knap stukje 'kunst' te verwerken."

Gonzo Circus: "Bommetjes die op speelse wijze de schellen van de ogen van de meelopers probeert te verwijderen. West-Vlaams op zijn scherpst."

Luminous Dash: "Heerlijke teksten, uiteraard in het dialect, die al net zo tegendraads en minimalistisch klinken als de muziek!"

https://turf2.bandcamp.com/releases


Foto's


Video's